.


draft...


Rumpai laut sabah merupakan rumpai laut yang terbaik di malaysia. Ia merupakan sumber kolagen asli yang boleh didapati secara semulajadi di perairan timur sabah. Nama lain yang biasa digunakan bagi mewakilinya adalah seperti ibu kolagen, kolagen mentah, kolagen marin asli, kolagen asli, ibu kolagen asli atau ibu kolagen mentah.


Sumber kolagen semulajadi ini mempunyai banyak kelebihan atau kebaikannya. Antara kebaikan rumpai laut adalah seperti berikut... Antara kelebihan rumpai laut pula adalah seperti berikut...dengan kata lain kebaikan rumpai laut sabah atau kelebihannya diertikan sebagai khasiat rumpai laut atau khasiat ibu kolagen.


Terdapat pelbagai jenis rumpai laut. Berikut adalah jenis-jenisnya..


Biasanya pembekal rumpai laut sabah membekalnya sebagai rumpai laut kering. Pembekal ibu kolagen  pula biasanya membekal dalam bentuk produk sampingan. Antara produk rumpai laut adalah seperti puding rumpai laut, sabun rumpai laut dan sebagainya.


khasiat rumpai laut sabah atau khasiat rumpai laut kering juga boleh dinikmati dengan secara masakan kerabu rumpai laut . Antara resepi rumpai laut sabah adalah seperti berikut..kerabu rumpai laut sabah dan sup rumpai laut. Banyak lagi sebenarnya resipi rumpai laut sabah ini.


Resepi rumpai laut ini boleh diamalkan selalu untuk kesihatan dan kecantikan. Lagipun ia adalah rumpai laut halal kerana ianya berasal dari sumber semulajadi melainkan proses pengeluaranya adalah melibatkan proses yang tidak halal.


Selain itu terdapat banyak juga kegunaan rumpai laut ini. Antaranya adalahharga rumpai laut sabah boleh di katakan berpatutan. Selain itu rumpai laut di sabah merupakan rumpai laut malaysia kerana ia merupakan projek kerajaan malaysia.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan